Közművesítik a telkeket, hogy fiataloknak ajánlhassák

Szoljon.hu oldalról

Gyakorlatilag egy teljesen új utcát nyitnának a fiatalok számára Jásziványban, ha sikerül előteremteni az anyagiakat az önkormányzati telkek közművesítésére.


Megyénk egyik legkisebb településén az önkormányzat egyik legfontosabb feladatának tartja, hogy a fiatalokat a faluban tartsa, hogy önálló életüket a községben kezdjék el.

– Több, egyenként mintegy ezer négyzetméteres telket mért ki az önkormányzat korábban – mondta a polgármester. – Amennyiben sikerül pénzt szerezni pályázati forrásokból, egyéb támogatásokból, akkor van esély arra, hogy kiépítsük a gáz, víz villanyvezetékeket a településrészen. Vizsgáljuk az önkormányzat lehetőségeit a fejlesztések megvalósítása érdekében.

A faluban, más helyszíneken van egy-két közművesített önkormányzati telek, így amennyiben fiatalok úgy döntenek, hogy szeretnék felhasználni a csok által kínált lehetőségeket, ahhoz segítséget tudnak adni. – Képviselő-testületünk jelenleg dolgozik azon, hogy milyen kedvezményekkel szólítsa meg a letelepedni vágyókat, a határozatot még nem fogadtuk ebben a témában, de mindenképp segítjük a telekhez jutást, az otthonteremtést – tette hozzá a polgármester.

Néhány éve már sem óvoda, sem iskola nincs a községben, a szomszédos települések intézményeiben íratják gyermekeiket a szülők. – Az óvoda újranyitásának terve folyamatosan napirenden van, rendszeres beszédtéma Jásziványon – jegyezte meg ezzel kapcsolatban Tari András. – Ez idő szerint hosszú évek, talán évtizedek óta nem látott számban érkezik a gyermekáldás a faluba idén, hiszen hat kismama is várja csöppségét.  Ez a tény talán újabb lendületet adhat az ovi újranyitásához Jásziványban – tette hozzá.


(c) Jászivány Község Önkormányzata, 2010, 2014

Készítette:   Com&Com2005 Bt, Bagi László