"Megújult a művelődési ház Iványon" című cikk az Új Néplapból

http://www.szoljon.hu/jasz-nagykun-szolnok/kultura/megujult-a-muvelodesi-haz-ivanyon-532071

Megújult a művelődési ház Iványon

Jásziványon a falukarácsony ünnepség keretében adták át a felújított művelődési házat a napokban.

 

A Jásziványért Közhasznú Egyesület pályázott az épület felújítására, a tájház és a művelődési ház beruházásaihoz 19 millió forint támogatást nyert a civil szervezet. Kicserélték a külső nyílászárókat, biztosították az épület hőszigetelését, parkettát csiszoltak és festettek.

Önerőből kicserélték a függönyöket, rendbe tették a mosdókat. A rendezvényen Tari András polgármester köszöntötte a vendégeket. Beszédében felidézte a művelődési ház történetét, amely az elmúlt évtizedekben számos rendezvénynek adott otthont. A polgármester megköszönte elődei munkáját, amelyet korábban a művelődési házért tettek. A falukarácsonyon Pócs János országgyűlési képviselő méltatta a jásziványiak összefogását, értékteremtő munkáját.

A felújított művelődési ház színpadán a karácsonyi műsorban felléptek a közelmúltban megalakult jásziványi népdalkör tagjai, a jászszentandrási Kunráth Sándor Általános és Alapfokú Művészeti Iskola néptáncosai. Az ünnepi hangulatot mesejáték, adventi énekek fokozták. A hagyományoknak megfelelően a rendezvény része volt a karácsonyi vásár, forralt bor és forró tea kóstoló.(c) Jászivány Község Önkormányzata, 2010, 2014

Készítette:   Com&Com2005 Bt, Bagi László